Dovizioso slavio u San Marinu, Lorenzo gubitnik dana

Nevjerovatna završnica utrke

Dovizioso slavio u San Marinu, Lorenzo gubitnik dana

E. Čaušević

Italijanski vozač Andrea Dovizioso slavio je danas u Misanu na utrci za Veliku nagradu San Marina.

Dovizioso je startao tek s četvrtog mjesta, ali je imao odličan početak, te je došao na drugu poziciju iza timskog kolege Lorenza. Vozači Ducatija diktirali su tempo u gotovo cijeloj utrci i činilo se da ćemo ih gledati na prve dvije pozicije, a samo je bilo pitanje ko će biti prvi.

Nakon nekoliko krugova Dovizioso je uspio prestići Lorenza i sačuvati svoju poziciju. Italijanski vozač je iz kruga u krug povećavao prednost, dok je Lorenzo svoju poziciju branio od velikog rivala Marqueza. Iako je Marquez uspio da dođe do drugog mjesta u par navrata iskusni Lorenzo bi ekspresno vraćao poziciju.

Dva kruga prije kraja utrke činilo se da je sve gotovo i da imamo konačan poredak, ali onda je došao šok za Ducati jer je Lorenzo izletio sa staze. Marquez je bio tu najveći pobjednik i sigurno da ni on nije očekivao da će uspjeti završiti na krajuz drugi. Prvi je kao što smo već napisali bio Dovizioso, a mjesto na postolju zauzeo je još Crutchlow. Lorenzo je na kraju završio na 17. mjestu.

Marquez se i dalje nalazi na vodećoj poziciji u ukupnom poretku sa 222 boda, a drugi je sada Dovizioso sa 154 boda. Valentino Rossi koji je danas bio sedmi je na trećem mjestu sa 151, a četvrti je gubitnik dana Lorenzo sa 130 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi