Dovizioso: Spremni smo da se borimo do kraja

Oglasio se italijanski vozač

Dovizioso: Spremni smo da se borimo do kraja

E. Ganibegović

Andrea Dovizioso je ove sezone napravio veliki uspon, pa je trenutno jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova.

Nakon teške utrke u Aragonu, gdje je slavio glavni konkurent Italijana, Marc Marquez, koji je tako napravio prednost od 16 bodova u utrci za naslov, Andrea je spreman za nastavak borbe.

"Sljedeće utrke su izuzetno važne u borbi za naslov. Spremni smo da se borimo do kraja", rekao je Dovizioso.

Vozač Ducati tima je posebno optimističan pred Veliku nagradu Japana i vjeruje kako će doći do nove pobjede.

"Poprilično sam siguran", dodao je Andrea. "Uvijek sam dolazi do dobrih rezultata u Motegi, dva puta sam bio na pole poziciju, te sam prošle godine završio kao drugi. Siguran sam kako ćemo završiti prvi na ovoj stazi."

Podsjećamo kako je Ducati ostvario četiri pobjede u Motegiju, a posljednja njihova pobjeda ostvarena je 2010. godine, kada je slavio Casey Stoner. Prošla godina je također bila uspješna za Ducati u Japanu, jer je Italijan svoju ekipu doveo do postolja, tačnije do druge pozicije, i to je bio prvi put nakon pomenute pobjede Stonera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi