Dovizioso u Kataloniji vezao prvi put dvije pobjede

Sjajna vožnja italijanskog vozača

Dovizioso u Kataloniji vezao prvi put dvije pobjede

Italijanski vozač na Ducatiju Andrea Dovizioso ostvario je danas u Kataloniji drugu vezanu pobjedu u Moto GP šampionatu, po prvi put u svojoj karijeri.

Iako se dugo vremena mnogo očekivalo od njega, čini se kako je Dovizioso ove sezone konačno uspio da nauči kontrolisati svoj Ducati te je ostvario gotovo rutinsku pobjedu u Kataloniji. On je startovao tek sa 7. pozicije, ali se veoma brzo probio do top tri vozača.

Sredinom trke borio se sa dvojcem iz Honde kojem odgovara ova staza Pedrosom i Marquezom, a na kraju ih je bez većih problema savladao. Utisak je sve vrijeme bio da Dovizioso može obići Pedrosu, koji je bio ispred njega, kad poželi, a upravo se to desilo nekoliko krugova prije kraja. Kada je došao na prvo mjesto, Dovizioso je bez problema pobjegao Honama te je upisao novu pobjedu kojom je došao u poziciju da se bori za titulu šampiona svijeta.

Katastrofalnu trku imali su vozači Yamahe Valentino Rossi i Maverick Vinales. Njih dvojica su završili na osmom, odnosno desetom mjestu.

Vinales je još uvijek lider u šampionatu svijeta sa 111 bodova, dok je sada drugi Dovizioso sa samo sedam bodova manje. Marc Marquez je danas završio na drugom mjestu te sada ima 88 bodova, a Pedrosa, danas trećeplasirani, ima ukupno 84 boda. Treba spomenuti i aktuelnog šampiona svijeta Jorgea Lorenza koji je danas ostvario veoma dobro 4. mjesto na svom Ducatiju te je time poručio da se polako vraća u sami vrh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi