Drugi trening pripao Hamiltonu
Hamilton sa 13. na 1. mjesto

Na drugogm slobodnom treningu za VN Njemačke

Drugi trening pripao Hamiltonu

M. Maksimović

Britanac Lewis Hamilton je postavio najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Njemačke, koja će se ove nedjelje voziti na Nürburgringu.

Aktuelni svjetski prvak je u petak na Nürburgringu prvo imao 13. vrijeme na prvom slobodnom treningu, a onda je par sati kasnije postavio najbolje 1:32.149.

Na samom početku treninga počela je padati kiša, pa su ekipe imale velikih problema sa izborom guma, a najviše problema vozači su imali u prvom zavoju. Na kraju je ceh platio Giancarlo Fisichella koji je završio u zaštitnoj ogradi.  Na kraju je Hamilton odradio sjajno treći sektor, dok je vozač Red Bulla, Sebastien Vettel zaostao 18 stotinki dok je treći bio Jenson Button (+ 0.220). Nakon Buttona su se poredali Mark Webber, Jarno Trulli, dok je odličan na šestom mjestu bio Adrian Sutil.


Rezultati drugog slobodnog treninga:
1.Lewis Hamilton (VB,McLaren) 1:32.149
2.Sebastian Vettel (nje,Red Bull) +0.182
3.Jenson Button, (VB,Brawn) +0.220
4. Mark Webber,(Aus,Red Bull) +0.331
5. Jarno Trulli (Ita,Toyota) +0.362

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.