Dvostruki trijumf Mercedesa, prvi nakon 1955. godine

Pobjedu Hamilton posvetio poginulima u avionskoj nesreći

Dvostruki trijumf Mercedesa, prvi nakon 1955. godine

Današnja pobjeda Lewisa Hamiltona na VN Malezije, njegova je 23. u karijeri. Sa ovom pobjedom je stigao na diobu 11. mjesta liste vozača sa najviše pobjeda koliko u ovom trenutku ima i Nelson Piquet.

Od aktivnih vozača, ispred Hamiltona su samo Fernando Alonso i Sebastian Vettel. Aktuelni svjetski prvak ima 39 kao četvrti, Alonso je sa sedam manje peti.

Sa drugim mjestom Nice Rosberga, Mercedes je danas po šeti put ostvario dvostruki trijumf, ali prvi kao ekipa nakon davne 1955. godine kada su prva dva mjesta zauzeli Fangio i Taruffi na VN Italije.

"Presretan sam, hvala komplentoj ekipi. Ekipa je odradila ogroman posao i kompletan vikend je bio fantastičan. Na stazi gdje je klima vrlo neugodna naš bolid je odlično funkcionisao. Današnja utrka je pokazala da možemo da se borimo za sami vrh. I dalje moramo raditi, nema opuštanja. Nije bilo lako zadržati koncentraciju zbog visoke vrućine i puno znoja. Morao sam ostati smiren. Ovu pobjedu sam posvetio porodicama čiji su članovi poginuli u nedavnoj avionskoj nesreći", rekao je nakon utrke Britanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.