Ecclestone optužen za davanje mita

Ecclestone optužen za davanje mita

Vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone suočen je sa kaznom od 10 godina zatvora zbog optužbe za mito, prenose danas britanski mediji.

Bivši bankar Gerhard Gribkovski, koji je zbog finansijskih malverzacija u zatvoru od januara 2011. godine optužio je Bernie Ecclestonea da je platio 45 miliona funti jednom investicionom fondu u zamjenu za olakšice pri prodaje 48 odsto dionica Formule 1, javlja Tanjug.

 

Eclestone priznaje da je dao novac, ali tvrdi da nije bilo korupcije. 

 

"Gribkovski mi je prijetio slanjem poreske inspekcije i bilo mi je lakše da platim 45 miliona da se "brod ne ljulja", jer bi me istraga i sudski troškovi koštali dvije milijarde. On sada svašta priča samo da bi se izvukao iz zatvora", rekao je Ecclestone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.