Ecclestone oslobođen za 100 miliona

Nagodba vrijedna 100 miliona dolara

Ecclestone oslobođen za 100 miliona

Njemački sudija Peter Noll odlučio je da će prekinuti suđenje zbog mita bivšem direktoru Formule 1 Bernieu Ecclestoneu nakon što je predložio nagodbu od 100 miliona dolara.

Noll je istakao kako sumnje za mito u slučaju Gerhard Gribkowsky nisu potvrđene, dok je Berniu  naložio da u roku od sedam dana plati 100 miliona dolara, od čega 99 državi, a milion dobrotvornoj organizaciji za djecu.

Ecclestone je u aprilu izišao pred sud u Munchenu zbog optužbi da je prije osam godina platio 44 miliona dolara mita bivšem njemačkom bankaru  da mu pomogne u prodaji velikog udjela u motornom sportu. Ecclestone je optužbe odbacio. Državni tužitelj rekao je sudu da zbog Ecclestoneove "poodmakle dobi" i "drugih olakotnih okolnosti" podržava predloženu nagodbu. Pogodba teška 100 miliona je dogovorena još prošle sedmice, ali je sud tek danas dao zeleno svijetlo za primjenjivanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.