Ecclestone potpisao ugovore sa ekipama

Formula 1

Ecclestone potpisao ugovore sa ekipama

Prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone objavio je da je većina timova potvrdila svoju posvećenost šampionatu i nakon  2012. godine. 

Ecclestone je u subotu ujutro rekao da su timovi, među kojima sui Ferrari, McLaren i Red Bull, potpisali novi Konkord sporazum, ali nije pojasnio koji to nisu učinili. 

 

"Sretan sam što mogu da objavim da smo postigli novi dogovor o komercijalnim pravima sa većinom timova u šampionatu, među kojima su Ferrari, McLaren i Red Bull“, rekao je Ecclestone.  

 

Dogovor sa timovima dolazi nakon višenedjeljnih spekulacija oko toga da je prvi čovjek šampionata pojedinim timovima obećao dodatne prihode ako postanu dioničari kompanije u čijem posjedu se nalazi Formula 1. 

 

Sadašnji Konkord sporazum timova Formule 1 i kompanije Formula 1 Menadžment, koju posjeduje  Ecclestone, ističe na kraju ove sezone. 

 

Formula 1 je trenutno u Maleziji, gdje će u nedjelju biti vožena druga utrka sezone, a na pol poziciji će se naći Lewis Hamilton u McLarenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.