Ecclestone: Povlačenje Luce kao smrt Enza Ferrarija

Ecclestone i Mosley iskreni

Ecclestone: Povlačenje Luce kao smrt Enza Ferrarija

Jedan onih koji se oglasio nakon odlaska Luce di Montezemola iz Ferrarija je i Bernie Ecclestone. Bernie i Luca često su bili na suprostavljenim stranima ponajviše zbog pravca u kojem Formula 1 treba da ide.

Bez obzira na to, Ecclestone je priznao koliko je ostao šokiran nakon povlačenja Montezemola.

" Nedostajat će nam. Njegov je odlazak za mene poput smrti gospodina Enza. Lucu sam upoznao još 1973. godine i danas nakon svih godina mogu reći da je on postao Ferrari. Kad biste vidjeli njega, vidjeli biste Ferrari i samo Ferrari. Niste vidjeli Lucu " priznao je Bernie Ecclestone.

Mišljenje o Montezemolovom odlasku je dao i bivši FIA-in predsjednik Max Mosley

" Mislim da smo stigli do kraja jedne ere u Formuli 1, a sve je počelo davno dragi Luca kada smo bili mladi. Ferrari nije isti još od odlaska Jeana Todta. Ako opet žele pobjeđivati moraju pronaći drugog izvanrednog menadžera " mišljenja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti