Ecclestone: Schumacher će nedostajati Formuli 1

Prvi čovjek F1 o legendarnom Nijemcu

Ecclestone: Schumacher će nedostajati Formuli 1

A. Haznadarević

Sedmerostruki prvak Formule 1, ove sezone je po drugi put otišao u penziju, a da će nedostajati najbržem cirkusu na svijetu, priznao je i sam Bernie Ecclestone.

"On je uživao u utrkivanju i pomogao da Formula 1 bude još bolja. Nestostajat će nam, jer iako nije pobijedio u posljednje tri godine, on je veoma popularan, kazao je prvi čovjek Formule 1.

 

Ipak, Bernie smatra da je popularni Schumi napravio grešku što se vratio nakon prvog odlaska:

 

"Više bih volio da se povukao kao sedmerostruki prvak nego sada. Ljudi kojima je Formula 1 nešto novo, koji su ga upoznali tek nedavno, pamtit će ovog Michalela, a ne onog kakav je nekad bio. Oni ne vide heroja kakav je bio, već čovjeka koji nije uspio", smatra Ecclestone.

 

On je dodao da i to da nije mogao ponuditi posao ovom velikanu zbog previše bliskih odnosa sa Mercedesom:

 

"Nismo mu mogli ponuditi neku ulogu jer ima previše blizak odnos sa Mercedesom. Mislim da bi bilo lakše u ono vrijeme kada je bio u odličnim odnosima sa Ferrarijem. On ne mora raditi, ne mora se brinuti i može raditi šta god želi. Zar to ne zvuči sjajno?", kazao je vodeći čovjek Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije