Ecclestone smatra da će Vettel biti prvak

Vettelu dovoljna i četvrta pozicija u Brazilu

Ecclestone smatra da će Vettel biti prvak

Bernie Ecclestone tipuje na to da bi Vettel mogao biti ovogodišnji prvak nakon posljednje ovosezonske utrke koja se vozi u Brazilu.

Vettel je nakon VN SAD-a povećao vodstvo na 13 bodova ispred Fernanda Alonsa, dok je ovaj ostao u borbi za prvenstvo tako što je završio utrku na trećem mjestu unatoč slabom rezultatu u kvalifikacijama.

 

Red Bullov vozač pred sobom ima utrku u kojoj mora biti među prva četiri da bi na kraju bio prvak.

 

Zbog navedene činjenice i Ecclestone predviđa da bi Vettel mogao pobijediti Alonsa, iako prema njegovom mišljenju oba vozača zaslužuju titulu.

 

" Ja bih rekao Sebastian i to na osnovu njegovih rezultata. Fernando nije imao najbolji bolid veliki dio sezone, zbog toga i on zaslužuje titulu", rekao je Ecclestone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.