Ecclestone traži nove ljude za utrku u New Jerseyu

Dva puta je odgađana utrka

Ecclestone traži nove ljude za utrku u New Jerseyu

Amerikanci već par godina najavljuju dolazak Formule 1 u New Jersey, ali ta utrka je odlagana već dvije godine, naravno zbog finansijskih problema.

Za sada Bernie Ecclestone pregovara sa Leom Hinderyjem i kompanijom koja se zove Port Imperial Racing Associates, ali nema dogovora. Čak je Bernie spustio taksu za nekih 10-tak miliona dolara kako bi se projekat održao, ali čini se kako već polako gubu strpljenje.

"U ovom slučaju je potrebno da se neko pojavi u New Jerseyu i kaže mi preuzimamo posao i mi ćemo taj posao završiti. Previše slobode sam dao Leu Hinderyju, vjerovao sam da on može biti taj čovjek", kaže Bernie Ecclestone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.