Ecclestone: Watkins je nezamjenjiv

Sigurnost u F1 takmičenju

Ecclestone: Watkins je nezamjenjiv

Jučer je u 84. godini života preminuo Sid Watkins, čovjek koji je puno uradio za Formulu 1.

"Ono što je profesor Sid Watkins učinio za sigurnost u Formuli 1 je nevjerovatno. Posvetio je cijeli svoj život tome da nivo sigurnosti u ovom takmičenju bude što je moguće bolji. Dugujemo mu veliku zahvalnost za njegovu brigu i posvećenost", izjavio je Ecclestone, dodavši:

"Kad sam ga prvi put pozvao da se pridruži Formuli 1 1978. godine, kao njen glavni doktor, razgovarali smo o mnogim aspektima sigurnosti i medicinskih problema. Složili smo se da nam je na stazi potreban potpuno opremljen medicinski centar u kojem bi se vozačima mogla pružiti hitna medicinska pomoć. Zatim smo nastojali da omogućimo helikopter koji bi bio u blizini staze i imao mogućnost u kratkom periodu prevesti vozače do najbližeg kliničkog centra".

"Sid je brinuo o svim tim stvarima, kao i mnogim drugim. Uvijek smo razgovarali i radili zajedno, on je zatim preuzeo odgovornost za medicinska i sigurnosna pitanja, o kojima ja nisam puno znao. Siguran sam da je on nezamjenjiv. Čovjeka njegovih mogućnosti sretneš jednom u životu",  izjavio je Ecclestone.

 

Podsjećamo da je profesor Watkins preminuo jučer u 84. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.