Ecclestoneu prijete vlasnici ekskluzivnih prava

Moguća zamjena dolazi iz engleske Premier lige

Ecclestoneu prijete vlasnici ekskluzivnih prava

Nastavljaju se špekulacije o povlačenju Bernieja Ecclestonea iz Formule 1 i već se naziru njegovi potencijalni nasljednici.

Ecclestone, koji trenutno ima 82 godine, insistira na tome da nema u planu odlazak sa čela sporta koji je pretvorio u multimilionski globalni spektakl, ali nakon nekoliko sramotnih problema sa ekskluzivnim pravima oko oglašavanja, dovodi se u pitanje njegov ostanak na čelu Formule 1.

 

I dok problemi sa otkupom određenih prava rastu, povećava se i lista mogućih Ecclestoneovih zamjena. Posljednja o kojoj se govorilo u britanskim medijima je Richard Scudamore koji trenutno ima funkciju izvršnog direktora engleske Premier lige.

 

Kompanija CVC koja je trenutni vlasnik velikog dijela prava u Formuli 1, ne insistira na Ecclestoneovom skorom odlasku, ali obznanjuje da će u slučaju nedostatka rješenja on biti prisiljen odstupiti sa dužnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.