Eddie Jordan savjetuje Petera Saubera da proda ekipu

Iz svog iskustva zna šta je najbolje

Eddie Jordan savjetuje Petera Saubera da proda ekipu

Eddie Jordan je prošao puno toga u Formuli 1. Od 1991.godine, punih 14 godine na utrkama Formule 1 smo gledali ekipu Jordana koja je mnogima bila simpatična. Za Jordan su vozili Barrichello, Irvine, Damon Hill, Frentzen, veliki Schumacher, Alesi, mlađi Schumacher Ralf, de Cesaris, Fisichella.

U tom periodu ekipa je proslavila četiri pobjede. Damon Hill u Belgiji 1998., Heinz-Harald Frentzen u Francuskoj i Italiji 1999. te Giancarlo Fisichella u Brazilu 2003. Dvije godine kasnije Eddie je bio u bezizlaznoj situaciji, na kraju je prodao ekipu Alexu Shnaideru, odnosno Midland. Danas Jordan isto savjetuje Petera Saubera da uradi sa svojom ekipom.

" Sauber je u velikoj krizi, to je ekipa koju sam uvijek podržavao upravo zbog Petera jer je jedan od najiskrenijih ljudi koje ja poznajem. Mislim da su oni kao ekipi stigli do zida, jer više ne mogu nadoknađivati izgubljeno. Prije nego šteta postane veća, najbolje bi bilo da Peter proda ekipu. Iz mog ugla, danas mogu reći da je prodaje ekipe bila moj najbolji potez u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.