Ekipe protiv velikog broja utrka

Sve je veći broj utrka u kalendaru

Ekipe protiv velikog broja utrka

Povratak VN Meksika, utrke u Azerbejdžanu i New Jerseyu, vrlo lako bi se moglo dogoditi da u kalendaru od 2016. godine bude 21 ili čak 22 utrke. Čak u novom komercijalnom ugovoru stoji da kalendar može biti produžen sa 22 utrke u sezoni.

Naravno, za vlasnike komercijalnih prava više utrke donosi više profita, ali je pitanje koliko mogu same ekipe pratiti taj ritam. Jer prema pojedinim proračunima pa i onih najboljih, limit je 21 utrka. U prevodu na jednu utrku timovi bi putovali kompletno o svom trošku. Zato je i reakcija ekipa očekivana.

" Moramo paziti kako ne bi bilo previše utrka u kalendaru. Mi znamo šta bi to značilo za ekipe i moramo biti oprezni kada se donose takve odluke " mišljenja je šefica Saubera Monisha Kaletnborn.

" U takvoj situaciji bili bi smo prisiljeni na nova ulaganja što bi onda otvorilo nove diskusije o kontroli troškova " naglasio je Marco Mattiaci šef Ferrarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.