Emerson Fittipaldi razmišlja o povratku na stazu

Brazilac želi nastupati na utrci 24 sata Le Mansa

Emerson Fittipaldi razmišlja o povratku na stazu

Bivši dvostruki svjetski prvak Emerson Fittipaldi razmišlja o povratku na stazu. Emerson je osvajao naslove prvaka 1972. i 1974. godine, posljednju F1 utrku je odvozio 1980. godine, nakon čega se odlučio za Indy Car seriju.

U Americi je 1989. godine osvojio naslov prvaka dok je dva puta slavio na prestižnoj utrci 500 milja Indinapolisa. Proteklog vikenda je Emerson zajedno sa Alessandrom Pierom Guidijem i Jeffom Segalom vozio za ekipu AF Corse na posljednjoj utrci World Endurance prvenstva u Interlagosu. Koristili su Ferrarijevu šasiju i motor ali su zbog velikih problema sa mjenjačem na kraju završili kao posljednji u klasi LMGTE Am.

Ovo nije moja posljednja utrka. Ja se volim utrkivati i zašto ne bih i dalje uživao. Moj sljedeći cilj je da zajedno sa unukom Pietrom i nećakom Christianom naredne godine nastupimo na nekoj od utrka World Endurance prvenstva. Možda čak i na utrci 24 sata Le Mansa " kaže Emerson Fittipaldi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti