Ericsson: Napredak je ogroman

U Sauberu prezadovoljni nakon Jereza

Ericsson: Napredak je ogroman

Definitivno, najugodnije iznenađenje prvih testiranja u Jerezu je ekipa Saubera. Tokom četiri dana, Sauber je sa Ferrarijevim motorom bio konstatno u vrhu. Tri puta drugi, jednom čak i prvi.

Marcus Ericsson i Felipe Nasr su odradili dosta dobar posao i naravno da su obojica bila prezadovoljna.

"Odradili smo dosta posla, imali smo bolid sa kojim smo uspjeli odvesti veliki broj krugova bez nekih većih problema. Već nakon prvog dana je bilo vidljivo ogromno poboljšanje kompletnih voznih karakteristika bolida. To ukazuje da smo napravili ogroman pomak prema naprijed, pogotovo ako napravimo poređenje sa testiranjem u Abu Dhabiju. Tamo smo prvi put testirali C33 bolid, sada imamo ovaj C34. Poređenje je skoro nemoguće napraviti jer su uslovi bili drugačiji, ali i bolidi" naglasio je Ericsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.