Fenomenalna Moto GP trka u Dohi i trijumf Quartarara

Druga trka sezone

Fenomenalna Moto GP trka u Dohi i trijumf Quartarara

M. Šljivak

Vozač Yamahe Fabio Quartararo pobjednik je druge trke Moto GP šampionata koja se održala u Dohi.

U zaista uzbudljivoj trci Quartararo je u finišu trke uspio da pretekne Jorgea Martina i da ostvari prvi trijumf ove sezone.

Martin je vodio od samog početka trke. Držao je sigurno prednost do četiri kruga prije kraja kada ga je Fabio Quartararo uspio prestići.

Prethodno je vođena zaista sjajna borba iza Martina. Quartararo se na kraju uspio izboriti za napad na njega, prestigao ga je i uspio je da sigurno prođe kroz cilj kao prvoplasirani.

Martin je u zadnjem zavoju ispustio drugo mjesto koje je na kraju osvojio njegov kolega iz Pramac Racinga Johann Zarco, ali Španac svakako može biti zadovoljan jer je u svom drugom Moto GP startu došao do postolja.

U ukupnom poretku Moto GP šampionata Zarco vodi sa 40 bodova, Fabio Quartararo i Maverick Vinales imaju po 36.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi