Fantastična staza u Vijetnamu od 2020. godine u Formuli 1
Od 2020. godine u kalendaru Formule 1 će biti uključena i trka za Veliku nagradu Miamija, koja će se voziti ulicama ovog američkog grada

Uvršteni u kalendar F1

Fantastična staza u Vijetnamu od 2020. godine u Formuli 1

M. Šljivak

Rukovodstvo Formule 1 potvrdilo je da će se do 2020. godine u kalendaru naći utrka za Veliku nagradu Vijetnama.

Staza u Hanoju je dobila sve potrebne dozvole i postaće četvrta azijska staza u kalendaru nakon Singapura, Kine i Japana.

Ova staza biće u dužini od 5565 metara, imaće 22 krivine i tri pravca od kojih će jedan čak biti u dužini od 1500 metara.

"Uzbuđeni smo što će Hanoi biti dodan kalendaru Formule 1. Ovo je perfektno mjesto za trke", rekao je izvršni direktor F1 Chase Carey.

Ovo će biti još jedna u nizu uličnih trka, ali će biti značajno drugačija od ostalih jer će biti mnogo više mjesta za preticanje.

Također, staza je pravljena po uzoru na neke druge staze, pa je tako prva krivina napravljena identično kao u njemačkom Nurburgringu, dok su krivine 12 i 15 rađene po uzoru na trku u Monte Carlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi