Fantastična trka na otvaranju sezone u Kataru i trijumf Doviziosa

Italijan slavio ispred Marqueza

Fantastična trka na otvaranju sezone u Kataru i trijumf Doviziosa

Italijanski vozač Andrea Dovizioso slavio je danas u fantastičnoj trci na samom otvorenju sezone u Kataru. Dovizioso i Marquez su vodili bitku do posljednjeg metra staze, ali na kraju je Italijan odnio pobjedu. 

Na samom startu trke dobro je krenuo Johann Zarco koji je imao i pol poziciju. Pratio ga je dvojac Honde Pedrosa-Marquez, a iza je bio i Valentino Rossi. Kako je trka odmicala, tako je Pedrosa padao, a Dovizioso se probijao.

Vidjelo se da Marquez, Dovizioso i Rossi samo čekaju sami finiš trke kako bi napali Zarca, a to je pet krugova prije kraja učinio Dovizioso koji je bez većih problema zasjeo na prvu poziciju, ali u stopu ga je pratio sjajni Marquez. Španac je pratio Talijana sve do posljednje krivine kada je odlučio da ga napadne.

Napad je bio uspješan, ali samo nekoliko metara je Marquez imao prednost, dok ga Dovizioso nije pretekao sa unutrašnje strane i ostvario bolji ulazak u ciljni pravac gdje je na kraju imao samo nekoliko metara prednosti i odnio pobjedu.

Na trećoj poziciji je na kraju završio Valentino Rossi koji je startao sa osme pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi