Felipe Nasr novi vozač Saubera

Nasr i Ericsson kompletirali vozačku postavu Saubera

Felipe Nasr novi vozač Saubera

Pomalo neočekivano, među prvima je ekipa Saubera potvrdila vozačku postavu za narednu godinu. Prvo su potvrdili Šveđanina Marcusa Ericssona, samo nekoliko dana nakon toga i Brazilca Felipea Nasra.

Nasr ima samo 21 godinu, u GP2 seriji zauzima drugo mjesto u ukupnom poretku. Do sada je u karijeri bio prvak u Formuli BMW odnosno Britanskoj Formuli 3. Naravno i njegov izbor je povezan sa nedostatkom sponzora i novca, jer sa Felepeom u Sauber stiže i njegov sponzor Banco do Brasil.

" Felipea pratimo već neko vrijeme, to je vozač koji zaslužuje svoje mjesto u Formuli 1, jer je u slabijim kategorijama bio vrlo dobar. Presretni smo što će sljedeće godine voziti za našu ekipu " kaže Sauberova šefica Monisha Kaltenborn. Dolaskom prvo Ericssona, pa i Nasra bez posla su ostali dosadašnji vozači Saubera Adrian Sutil i Esteban Gutierrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.