Felipe Nasr se probio na prvo mjesto

Trećeg dana testiranja u Jerezu

Felipe Nasr se probio na prvo mjesto

Nakon dva druga mjesta, napokon je i bolid Saubera došao na vrh poretka. Trećeg dana testiranja u Jerezu, Felipe Nasr je koristeći meku komponentu guma odradio najbolji krug 1:21.545.

Na vrhu se se smjenjivali Nasr, Kimi Raikkonen i Nico Rosberg. Vozač Saubera je svoje najbolje vrijeme postavio samo par trenutaka nakon što je Raikkonen podigrao svoj krug na 1:21.750. Svoj najbrži krug Finac ostvario na srednje-tvrdoj komponenti guma. Nasr je uspio odvoziti trocifreni broj krugova (108), Raikkonen 92, dok je opet Mercedes bio ispred sa 151 krugom.

Ovdje treba dodati podatak da se negdje sredinom dana Nico našao u problemi sa se njegov bolid ugasio. Nijemac je zbog toga proveo određeno vrijeme van staze. Predhodno je u jutarnjim satima sesiju prekinuo upravo Felipe Nasr koji se na mokroj stazi okrenuo u zavoju broj devet.

U odnosu na predhodna dva dana i McLaren je dio dana proveo na stazi. Nije Fernando Alonso previše vozio, ukupno 32 kruga, ali i to je pomak u odnosu na nedelju i ponedeljak. Danas se McLaren mučio sa sistemom za hlađenje motora.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.