Fernando Alonso starta prvi
Fernando Alonso

Pole poistion Ferrarija u Monzi

Fernando Alonso starta prvi

M. Maksimović

Oduševljenje u Monzi.Nakon 2004.godine ponovo domaći navijači imaju razloga za slavlje.Vozač Ferrarija, Fernando Alonso ostvario je najbolje vrijeme u današnjim kvalifikacijama i sutra će startati iz prvog startnog reda u kojem je aktuelni prvak vozač McLarena, Jenson Button.

Prije šest godina je na legendarnoj stazi u Monzi Ferrari imao najbolju startnu poziciju zahvaljujući Rubensu Barrichellu, a onda je stigla suša. Raikkonen je bio najbolji na treningu dva puta zaredom, nakon njega Alonso, Vettel i prošle godine Lewis Hamilton. Da nije bilo sve tako crno pobrinuo
se Michal Schumacher koji je 2006.godine pobjedio kao vozač Ferrarija ispred Raikkonena i Kubice.

Na današnjim kvalifikacijama, najbolje rezultate su ostvarili vozači koji su bili pod najvećim pritiskom. Fernando Alonso je do 19.pole positiona stigao sa 1:21.962, dok je Jenson Button ostao kao drugi na 1:22.084. odličan dan za Ferrari je zaorkužio Felipe Massa koji se sa 1:22.293 dokopao drugog startnog reda. U Ferrariju moraju biti prezadovoljni, dok su u Red Bullu razočarani današnjim kvalifikacijama. Nakon 17.utrka u nizu nemaju niti jednog bolida u prvom startnom redu. Mark Webber je četvrti (1:22.433), dok je Vettel (1:22.675) šesti iza Lewisa Hamiltona (1:22.623)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.