Ferrari će u budućnosti u Formuli 1 dati šansu i ženama

Velike promjene

Ferrari će u budućnosti u Formuli 1 dati šansu i ženama

E. Čaušević
Teme:

Ferrari bi uskoro mogao uvesti velike promjene što se tiče Formule 1.

Naime, italijanski tim već ozbiljno razmišlja o tome da u svoj juniorski program omogući nastup i za žene i cilj im je da to počne što prije. Poznato je da je samo šest žena učestovalo zvanično na vikendima Formule 1.

Najuspješnija i dalje je Lella Lombarti koja je bila šest na u skraćenoj utrci za Veliku nagradu Španije još davne 1975. godine. Prije nekoliko godina na treninzima je učestvovala i Susie Wolff, ali na utrkama žene nisu imale nastupe već skoro 30 godina.

U Ferrariju to očito žele promijeniti jer žele uvesti žene u svoj juniorski program. Ukoliko se neka od njih dokaže onda će sigurno dobiti šansu i u Formuli 1.

"Driver Academy je važna investicija za Ferrari, a to je najbolje pokazao Charles Leclerc. Moramo misliti na budućnost. Također, velika je mogućnost da će i žene biti dio naše priče u budućnosti. Dobit će šansu u vozačkoj akademiji i i samo je pitanje dana kada će to biti zvanično. Nadam se da će se pojaviti mlada i moćna žena koja će u budućnosti dominirati jer bi to bilo baš posebno", rekao je šef Ferrarija, Mattia Binotto.

Promo

Top Komentari

larokblum
Kad ga mala zakoluta!!! TAKO JE!!!! I TREBA!!!! Da sruse stereotip o tome kako ne znaju da vozeee!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi