Ferrari odbija nagađanja o potpisivanju Vettela

Di Montezemolo: Ne želim da se stvara nestabilnost u timu

Ferrari odbija nagađanja o potpisivanju Vettela

Ferrarijev predsjednik, Luca di Montezemolo, je odbio glasine o tome da će se Sebastian Vettel pridružiti Alonsu u 2014.

Iako je Scuderia spremna za potpis ugovora sa Massom, očekivanja su da on u timu ostane tek godinu dana.

 

" Uvijek sam govorio da ne želim nikakva govorkanja. Ne volim to iz razloga što stvara nestabilnost u timu", izjavio je di Montezemolo.

 

Vettel je prethodno najavio da ostaje uz tim sa kojim je osvojio dvije titule i da je spreman za pohod na treću.

 

" Vozim za Red Bull skoro cijelu karijeru. Teško bi bilo zamisliti drukčiji način života od ovog na koji sam navikao. Bilo bi to kao da napunite 18 godina i napustite porodicu. Sretan sam ovdje gdje sam sad i ne želim otići", bile su Vettelove riječi ovog ljeta.

 

Iako su u Red Bullu ponovili nekoliko puta da žele Vettela i dalje u timu, potvrđeno je da klauzula njegovog ugovora, koji ističe 2014. godine, sadrži mogućnost otkupa.

 

" Sve zavisi od toga kako ćemo završiti iduću sezonu. U slučaju da ne uspijemo osvojiti titulu konstruktora, Vettel može otići", rekao je Red Bullov savjetnik, Helmut Marko.

 

Podsjećamo da je di Montezemolo u julu ove godine izjavio da je Vettel vozač sa kojim bi najradije potpisao ugovor, dok je Stefano Domenicali rekao da bi Alonso i Vettel veoma dobro funkcionirali zajedno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.