Ferrari olakšava Raikkonenu

Ferrari olakšava Raikkonenu

Ferrari je odlučio olakšati Kimiju Raikkonenu pa mu je za VN Španije, koja se održava u nedelju, namijenio lakši bolid.

Ferrari je objavio da će prvak Formule 1 iz 2007, koji je zadnji put pobijedio u Barceloni prije godinu dana, dobiti lakši bolid od svog momčadskog kolege Brazilca Felipea Masse.
 
"Razlog zašto će samo Raikkonen imati lakši bolid je taj što je on teži od Masse pa je stoga veći izazov prilagoditi dodatnu težinu KERS sustava na njegovom bolidu", pojašnjava se na web stranicama Ferrarija.
 
Ferrari, kojem je ovo najgori početak sezone bez bodova dok na VN Bahrainu Raikkonen nije završio na šestom mjestu, dodaje da sigurnost vozača nije kompromitovana, te da je bolid prošao obavezan test.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.