Ferrari potpisao ugovor sa kompanijom Haas Automation

Amerikanci su već u Formuli 1

Ferrari potpisao ugovor sa kompanijom Haas Automation

Gene Haas očito želi što prije ući u svijet Formule 1. Njegova ekipa trebala bi se pojaviti na gridu 2016. godine, a do tada će sa najbržim cirkusom na svijetu biti povezan preko Ferraria. Ferrari je potpisao ugovor sa kompanijom Haas Automation, najvećim proizvođačem CNC mašina (Computer Numerical Control) koja je u vlasništvu Genea Haasa.

Tako će već od od utrke u Silverstoneu na bolidima Ferraria biti vidljiv logo kompanije sa kojom je potpisala ugovor i za 2015. godinu. Upravo zbog toga se vjeruje kako će od 2016. godine američka ekipa koristiti Ferrarijeve motore.

" Želimo dobrodošlicu kompaniji Haas Automation. Ovaj sporazum će učvrstiti naše veze u Americi, tržištu koje je jako važno za Ferrari jer tamo imamo još neke važne partnere. U proteklom periodu smo razgovarali o nekim oblastima saradnje, a ovaj sporazum je prvi korak ka tome " izjavio je šef Marco Mattiaci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.