Ferrari pregledava dokaze o slučaju Vettel

Očekuje se žalba Ferrarija

Ferrari pregledava dokaze o slučaju Vettel

Titula Sebastiana Vettela zaista visi u zraku i četiri dana poslije utrke na Interlagosu nakon što je Ferrari otkrio da pregledava snimak sumnjivog preticanja.

Scuderia trenutno otkriva validne dokaze o tome da je Vettel pretekao Jeana Erica Vergnea pod žutim zastavama tokom VN Brazila. 

 

Rasprava je pokrenuta nakon što su se pojavili snimci na kojima se vidi da je Nijemac pretekao Kobayashia u zoni žutih zastava, ali je taj potez kasnije okvalifikovan kao dozvoljen zato što su se žuta i crvena svjetla odnosila na teške uvjete na stazi, a ne na zabranu preticanja.

 

Trenutno postoje snimci koji pokazuju da Vettel prolazi pored dva žuta svjetla, zatim pretiče Vergnea i to prije nego što je došao u zonu zelenih zastava. Ako FIA odluči da reaguje i dodijeli kaznu to bi automatski značilo da pilot Red Bulla pada na osmo mjesto, a to bi ga koštalo dovoljno bodova da naslov prvaka ode u ruke Fernanda Alonsa.

 

 

 

Prema pravilima FIA-e je dozvoljeno da se sumnjivi slučajevi dodatno istraže i poslije donošenja odluke komisije na stazi, naravno nakon podnošenja žalbe i validnih dokaza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.