Ferrari sprema novi bolid za 2010.

Ferrari sprema novi bolid za 2010.

Teme:

U aktuelnoj sezonu Formule 1 očigledno je da bolid Ferrarija zaostaje za konkurencijom iz Red Bulla i Brawna, a nakon što se u Njemačkoj Massa prvi put u ovoj sezoni popeo na podij, iz Ferrarija je najavljeno da će sve svoje snage usmjeriti ka narednoj sezoni.

U narednoj sezoni aktivira se zabrana dopune goriva, a u Ferrariju žele biti spremni za ovu promjenu.

«Već smo počeli raditi na novom projektu, a u narednim sedmicama nastavljamo u istom pravcu. Jasno je da je naredna sezona veoma važna za nas i da više ne smijemo izgubiti ni trenutka.», rekao je Stefano Domenicali, ključni čovjek Ferrarija.

«Velika kočnica u našem radu bio je i sukob između FIA-e i FOTA-e.», rekao je on. «Za dobrobit Formule 1, ova tema mora se zaključiti što prije.»

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.