Ferrarijevi trikovi beskorisni za Alonsa

Vettel: Drugi su radili nešto što mi nikad ne bi

Ferrarijevi trikovi beskorisni za Alonsa

Sebastian Vettel nije mogao da se ne dotakne taktike svojih protivnika nakon osvojene treće titule svjetskog prvaka. Prije svega se njegove riječi odnose na Ferrari i njihovog glavnog vozača, Fernanda Alonsa.

" Ostali smo svoji tokom cijele godine bez obzira što su drugi radili neke stvari koje mi nikad ne bi napravili", izjavio je Vettel.

 

" Pokušavali su sve, na stazi i van staze, morali smo se s tim nositi tokom cijele sezone. Mnogi su igrali prljavo, ali mi smo zadržali svoj pravac do kraja."

 

Komentari su bili na račun poteza na koji su se odlučili u Ferraririju prije VN SAD-a. U timu iz Maranela su sve činili da bi Alonso dobio poziciju više pa su tako u posljednji tren odlučili napraviti bespotrebnu promjenu na Massinom mjenjaču, nakon toga je njihov drugi vozač bio kažnjen, a samim tim je Alonso dobio željenu poziciju. Na kraju ništa od toga nije bilo dovoljno da bi se preoteo naslov od Vettela.

 

" Mislim da sam rekao sve što je bilo potrebno. Mislim da je sve jasno, ali nije naše da detaljnije komentiramo bilo šta, to nije bila naša odluka.

 

" Moramo se fokusirati na ono što mi imamo, na ono što je u našim rukama. Nije potrebno da se posebno uzbuđujemo oko toga šta drugi rade. Koja je svrha toga? Naravno da to možemo, ali to bi nas na kraju ometalo i odmaklo od cilja", zaključio je Vettel.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.