Ferrariju kazna 100.000 dolara
Alonsa i Masa na kraju utrke

Zbog naredbi iz boksa

Ferrariju kazna 100.000 dolara

M. Maksimović

Da bi današnja utrka mogla imati i svoj drugi kraj moglo se i očekivati nakon očiglednog sklanjanja Felipe Masse u korist Fernanda Alonsa.

Potvrda je stigla vrlo brzo, Svjetska automobilistička federacija (FIA) je kaznila Ferrari sa 100 000 dolara, a Svjetski motorsportski savjet (WMSC) bi Ferrari mogao kazniti još drastičnije. Ferrari je prekrišio članak 39.1 sportskog pravilnika, kojim je zabranjena primjena timskih odredbi, te članak 151c, kojim je zabranjeno ugrožavanje ugleda sporta.

FIA je saslušala Fernanda Alonsa, Felipea Massu, direktora ekipe Stefana Domenicalija i glavnog menadžera Massima Rivolu, nakon čega je odlučeno da Ferrari može zadržati bodove usvojene kao konstruktorska ekipa, a Alonso i Massa vozačke bodove koje su danas osvojili. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.