Finci zahvalni na snazi automobila
Fordov automobil izdržao je strašan pad i kotrljanje

Nakon strašne nesreće

Finci zahvalni na snazi automobila

Jari-Matti Latvala i Miikka Anttila nisu prošli sa ozbiljnijim posljedicama nakon što je njihov Ford Focus sletio sa ceste prvog dana relija u Portugalu.

Do nesreće je došlo na trećoj etapi kada je Ford probio zaštitnu ogradu uz stazu i počeo se kotrljati niz padinu. Konačno se zaustavio nakon 150 metara.

«Moram se zahvaliti cijeloj ekipi koja je napravila snažan i siguran automobil. Zbog toga smo prošli samo sa ogrebotinama, a da se nesreća dogodila prije 20 godina vjerojatno ne bi ni bili živi», rekao je Latvala za wrc.com, a prenosi spornet.hr.

«Ovo je najveća i najteža nesreća koju sam ikad imao. Nisam shvatio šta se događa dok se nismo počeli kotrljati. Bila je to prava noćna mora, bilo je zastrašujuće.»

Finci su otputovali u domovinu odmah poslije ovog događaja i spremaju se za nova iskušenja u WRC-u.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.