Fisichella u Ferrariju do kraja sezone

Massa i službeno dobio zamjenu

Fisichella u Ferrariju do kraja sezone

Adnan Beganović

Talijanski vozač Giancarlo Fisichella od danas je i službeno član momčadi Ferrarija. Fisichella će u Ferariju ostati do kraja ove sezone, a potpisom za ovu slavnu momčad talijanski vozač ispunio je svoj dugogodišnji san.

Na prošlosedmičnoj utrci u Belgiji Fisichella je ostvario četvrtu pole-position u karijeri, a na službenoj utrci je zauzeo drugo mjesto iza Finca Kimija Raikkonena. Drugim mjestom na Velikoj nagradi Belgije, Fisichella je svojoj, sada već bivšoj momčadi Force Indiji donio istorijske bodove, a upravo je njegova dosadašnja momčad danas objavila njegov prelazak u Ferrari.

„Prihvaćeni su financijski uslovi koje je ponudio Ferrari i želimo Fisicheli svu sreću u novoj momčadi. Nismo htjeli stati između Fisichelle i njegovog sna, jer znamo koliko je želio voziti za Ferrari“, stoji u saopštenju Force Indije.

U dosadašnjoj karijeri Fisichella je ostvario tri pobjede i to u Brazilu 2003., Australiji 2005. i Maleziji 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.