Force India ipak mijenja ime pred novu sezonu

Uskoro predstavljanje i novog bolida

Force India ipak mijenja ime pred novu sezonu

Formula 1 tim Force India će ipak promijeniti svoje ime, potvrdio je glavni operativni direktor ove ekipe Otmar Szafnauer za Auro Motor und Sport.

Novo ime ovog tima će biti poznato krajem februara kada Force India planira predstaviti i novi bolid za predstojeću F1 sezonu.

Kako je istakao sam Szafnauer promjena imena će morati biti odobrena od strane komisije Formule 1, ali se, svejedno, očekuje da će novo ime biti saopšteno 25. februara.

"Odavno pričamo o promjeni imena tima... Ime će biti promijenjeno. Planiramo ga objaviti isti dan kad predstavimo i naš novi bolid. Ipak, prvo moramo dobiti odobrenje od komisije Formule 1", poručio je Szafnauer.

Inače, čelnici Force Indije smatraju da zbog imena tima imaju problema sa privlačenjem sponzora, koji ne žele sponzorisati tim koji se, kroz ime, veže samo za jednu državu.

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema p0trebee za prethodnm iskustom. Lako je i user friendly sustav. Za detaljne informacije provjerite sljedeću vezu. ▬ ➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi