Force India predstavila bolid

Formula 1

Force India predstavila bolid

Ekipa Force India predstavila je bolid "VJM03" u kojem će se takmičiti u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Vozači ekipe će, kao i u posljednjoj trećini prošle sezone, biti Nijemac Adrian Sutil i Italijan Vitantonio Liuzzi, dok će mjesto rezervnog i test vozača zauzeti Britanac Paul di Resta.

Force India je pod tim imenom debitovala u Formuli 1 2007. godine, iako je vlasnik ekipe Vijay Mallya godinu dana ranije otkupio Midland, bivši Jordan.

Dizajner bolida Mark Smith uvjeren je da Force India može da se bori za bodove.

"Od početka rada na bolidu VJM03 znali smo kakve ćemo mjenjače i motore koristiti ove godine i to nam je dalo veliku prednost u poređenju s prošlom godinom. Zbog toga smo sve podatke imali mnogo ranije i zbog toga je cijeli proces dizajniranja i razvijanja išao boljim tokom", rekao je Smith.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.