Force India zadržala Sutila i Fisichellu
Isti vozači veće ambicije

Sutil Fisichella mogu odahnuti

Force India zadržala Sutila i Fisichellu

M. Maksimović

Još jedna ekipa je potvrdila vozačku postavu za narednu 2009. godinu. Prvi čovjek Force India, Vijay Mallya je potvrdio da njegova ekipa u novu sezonu ulazi sa starom postavom.

To znači da će Giancarlo Fisichella i Adrian Sutil i naredne sezone sjediti u kokpitima stare ekipe,
dok je uloga test i rezervnog vozača ostala Vitantoniu Liuzziu.

- Vjerujem da će iduća godina biti velika prilika za ovu ekipu. Imamo novo tehničko partnerstvo s McLarenom, dinamičnu strukturu menadžmenta. Spremni smo prihvatiti njihove savjete - kaže Vijay Mallya.

Prošle godine Force India je na raspolganju imala Ferrari V8 motor, ali ni Sutil ni Fisichella nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod. Sutil je odustao 11 puta a Fisichella 7 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti