Force Indija bez testiranja u Australiju

Novi bolid nije još uvijek spreman

Force Indija bez testiranja u Australiju

Force Indija je propustila testiranja u Jerezu, propustiti će i one u Barceloni i veliko je pitanje koliko će vremena novi bolid provesti na stazi prije utrke u Australiji.

Radi se o VJM08 koji bi možda mogao biti spreman za kraj februara kada su najavljena posljednja testiranja na stazi Catalunya.

"Ono što mogu reći jeste da će bolid biti spreman za VN Australije. Ostaje otvoreno pitanje koliko će odraditi krugova na posljednjem testiranju pred početak sezone. Nadam se da ćemo početi zadnji test sa našim bolidom za 2015. godinu. Možda ne bi bilo loše da imamo stari bolid u Barceloni tokom drugog ciklusa  radi testiranja guma i radi samih vozača. Samo se nadam da ovi problemi neće ostaviti traga u sezoni koja je pred nama" Bob Fernley zamjenik šefa ekipe Force Indije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.