Ford napušta WRC

Ekonomska situacija navedena kao razlog

Ford napušta WRC

Teme:

Ford je najavio da će se povući iz WRC takmičenja na kraju ove sezone.

Kompanija je saopštila da su donijeli odluku nakon što su razmotrili trenutnu ekonomsku situaciju.

 

"Ford ima dugu tradiciju u takmičenju i ovo nije bila laka odluka. Odlučili smo da naše resurse usmjerimo na neka druga područja", izjavio je zamjenik Fordovog predsjenika, Roelant de Waard.

 

Fordov partner u reliju , M-Sport, planira nastaviti sa takmičenjem u WRC-u sa Fiestom.

 

Trenutno su oba tima u pregovorima. Raspravlja se o novom automobilu i inžinjerima koji će od iduće sezone nastupiti u WRC 2 seriji.

 

" Imamo veliko poštovanje prema M-Sportu i Malcolmu Wilsonu, koji je pokrenuo Ford 1997. godine i niko nema više iskustva i želje za pobjedama", dodao je de Waard.

 

" Radeći zajedno došli smo do tog nivoa da je Ford Fiesta postao tražen u reliju i želimo da se to nastavi u budućnosti."

 

Ford je također odao svoje poštovanje i zahvalnost svim fanovima, vozačima, mnogim WRC partnerima, uključujući i glavne sponzore, BP i Castrol, za svu potporu i odanost.

 

Malcolm Wilson, direktor menadžmenta u M-Sportu, dodao je:

" Želim zahvaliti Fordu Evropa za entuzijastičnu potporu i vjeru u tim tokom proteklih 16 sezona. Znamo da su teške odluke morale biti donešene, nastojaćemo da održimo naše partnerstvo i u budućnosti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.