Objavljene fotografije bolida Formule 1 za novu eru!

U upotrebi od sljedeće sezone

Objavljene fotografije bolida Formule 1 za novu eru!

A. Čaušević

Od sljedeće sezone, tačnije od 2022. godine kreće nova era u Formuli 1.


Nova era donosi nova pravila koja za cilj imaju poboljašnje trkanja, ujednačenost ekipa će biti veća i troškovi će se smanjiti.

Ranije su se pojavljivali koncepti bolida, a danas je objavljen i zvanični izgled novih bolida.

Naravno, svaki od timova će imati unikatan izgled bolida, ali koncept kao na fotografijama koje je objavila Formula 1 će koristiti praktično sve ekipe.

“Želimo omogućiti bolidima da se trkaju i prate jedni druge i da vode uzbudljivije bitke”, rekao je Nikolas Tombazis, šef za tehnologiju jednosjeda

“Želimo imati gume koje omogućavaju vozačima da se međusobno bore bez velike potrošnje ili davanja samo jedne kratke prilike za napad.”

“Jednostavniji su od sadašnjih bolida, jer je uklonjeno puno malih komponenata, prednja krila su jednostavnija.”

Važnu ulogu će imati i Priellijeve 18-inčne gume koje bi trebale biti manje osjetljive na temperaturu te bi trebale biti izdržljivije pa bi vozač duže mogao pružati maksimalne performanse.

Top Komentari

MethodMan
I na bolidu gejeve promovisu
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti