FIA iznenadila odlukom o broju utrka do kraja sezone

Stigla konačna odluka

FIA iznenadila odlukom o broju utrka do kraja sezone

Admin Čaušević

FIA je odlučila koliko će se utrka voziti ove sezone u Formuli 1.

Vodeći ljudi Formule 1 su odlučili da će se ove sezone voziti ukupno 22 utrke, odnosno jedna manje u odnosu na prvobitno planirano.

U kalendaru se nalazila VN Rusije, ali je 25. februara odlučeno da se ta utrka otkaže zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Mnogi su očekivali da F1 pronađe zamjensku utrku za septembarski termin poslije VN Italije u Monzi, ali to se nije desilo.

Ljubitelji najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu su se nadali da će utrke u Turskoj ili Njemačkoj uskočiti kao u vrijeme pandemije koronavirusom, međutim to nije bio slučaj.

U dosadašnjem dijelu sezone voženo je pet utrka, što znači da ćemo do kraja sezone moći uživati još na 17 utrka.

Nova utrka se vozi za vikend u Španiji, a trenutno vodeći u poretku vozača je Charlers Leclerc iz Ferrarija sa 104 boda, 19 više od drugoplasiranog Red Bullovog Maxa Verstappena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi