Objavljen kalendar za novu sezonu Formule 1, Vijetnam ostao bez utrke

Sezona starta 21. marta 2021. godine

Objavljen kalendar za novu sezonu Formule 1, Vijetnam ostao bez utrke

E. Čaušević

Uoči utrke za Veliku nagradu Turske čelnici Formule 1 odlučili su objaviti preliminarni kalendar utrka za narednu sezonu.

Formula 1 objavila je danas kalendar utrka za sljedeću sezonu koja će imati 22 ili 23 utrke. Naime, Vijetnam je ostao bez utrke jer je ona otkazana zbog problema s organizatorom, a još uvijek se ne zna da li će se voziti utrka u tom terminu koji je bio planiran za Vijetnam ili će kalendar biti smanjen na 22 utrke.

Kao što je tradicionalno sezona će početi u Melburnu na utrci za Veliku nagratu Australije. Ova utrka koja će označiti početak sezone je planirana za 21. mart ukoliko ponovo ne dođe do nekih problema kao i ove sezone koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

Vjerovatno je da će umjesto Vijetnama neka država iz Evrope dobiti organizaciju, a u borbi su Italija (Imola), Portugal (Portimao) i Turska (Istanbul). Po prvi put ćemo gledati i utrku za Veliku nagradu Saudijske Arabije koja je pretposljednja u kalendaru.

Image

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi