F1 objavila kalendar za 2022. godinu: Čeka nas rekordan broj utrka

Najbrži oktanski cirkus na svijetu

F1 objavila kalendar za 2022. godinu: Čeka nas rekordan broj utrka

A. Čaušević

Formula 1 je u petak objavila kalendar takmičenja za 2022. godinu. 

U narednoj sezoni vozit će se rekordan broj utrka. Vozači najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu će se takmičiti na čak 23 steze.

Sezona će početi u Bahreinu 20. marta, a završit će se u Abu Dhabiju 20. novembra. Miami će biti domaćin jedne od dvije utrke koje će se voziti u SAD-u.

I sljedeće godine će se voziti tri utrke u tri vikenda i to Belgija, Nizozemska i Italija. Sezona će biti završena u Brazilu i Abu Dhabiju.

U kalendar su uvrštene utrke u Australiji, Kanadi, Singapuru i Japanu uz nadu da će epidemiološka situacija dozvoliti njihovo održavanje.

Velike nagrade Kine neće biti ni 2022. godine pa će se ponovo voziti na stazi u Imoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi