Još jedna zemlja dobila organizaciju Velike nagrade Formule 1

Iznenađeni?

Još jedna zemlja dobila organizaciju Velike nagrade Formule 1

S. Grebović

Po prvi put u historiji bit će vožena trka za Veliku nagradu Formule 1 u Kataru.

To će biti prva trka Formule 1 ikada u ovoj bliskoistočnoj zemlji i bit će održana u novembru, a od naredne godine naći će se u redovnom takmičarskom kalendaru, nakon što je sa organizatorima potpisan ugovor u trajanju od 10 godina.

Takmičarski vikend u Kataru na programu je od 19. do 21. novembra. Trka u Dohi, glavnom gradu biće 20. u sezoni.

Uprava 'najbržeg cirkusa na svijetu' time je popunila upražnjeno mesto u kalendaru, nakon što su organizatori otkazali trku u Australiji zbog pandemije.

"Postojala je jaka volja Katara da pomogne Formuli 1 i tokom tog procesa raspravljano je i dogovoreno partnerstvo na 10 godina. Korak od gesta da se pomogne do dugoročne strategije bio je kratak i jednostavan, a vizija da Formula 1 predstavlja Katar, nakon Mundijala 2022. godine bila je pokretačka snaga ovog dugoročnog dogovora", navodi se u saopštenju F1.

Trke Moto GP šampionata se u Kataru voze od 2004. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije