Formulu 1 ni ove sezone nećemo gledati u Australiji

Melburn odustao

Formulu 1 ni ove sezone nećemo gledati u Australiji

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 ni ove sezone neće uživati u utrci za Veliku nagradu Australije.

Sezona u najbržem cirkusu na svijetu počinje tradicionalno u Melburnu utrkom za VN Australije, ali već dvije sezone zaredom to nije slučaj.

Prošle godine utrka je odgođena jer je pandemija koronavirusa bila u punom jeku, ali se Melburn vratio u kalendar Formule 1 za ovu sezonu.

Međutim, Formula 1 objavila je jutros da ni ove sezone nećemo imati utrku za Veliku nagradu Australije.

Naime, zbog pandemije koronavirusa i ristrikcija koje su na snazi u ovoj državi nije moguće da se trenutno održi utrka za VN Australije.

Iz Formule 1 su objavili da Melburn više nije u kalendaru, te da se nadaju da će se utrka konačno održati naredne sezone.

Sigurno je da će F1 popuniti kalendar, ali nije još uvijek poznato gdje će se održati utrka koja je bila planirana da se vozi u Australiji.

Također, treba istaći da se ni utrka u Moto GP konkurenciji ove sezone neće voziti u Australiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi