Formula 1 uskoro u Bugarskoj?

Najveći auto-cirkus na Istoku Evrope

Formula 1 uskoro u Bugarskoj?

Da Formula 1 definitivno želi trku na Balkanu može se vidjeti i iz istupa Bodgana Nikolova, predsjednika automobilističke federacije Bugarske, koji je u nedijima iznio plan za dovođenje Formule 1 u Bugarsku.

Predložena je staza kraj grada Plevena, na sjeveru koja je trenutno u izgradnji. Nikolov je izjavio kako je zahtjev koji će biti podnesen Bernieu Ecclestoneu upravo u pripremi.
„Znam da neće biti lako, ali mislim da ćemo uspjeti“, istakao je Nikolov.

Ukoliko dobije zeleno svjetlo Bugarska bi već 2011. godine mogla biti domaćin trke. Podrška projektu je stigla i od strane bugarske vlade koja je u službenom saopštenju izjavila.
“Jedan od prioriteta naše države su pregovori sa nadležnima za MotoGP i Formulu 1“.

Takođe, spominje se i zanimanje nekih evropskih sponzora za trku na istoku Evrope, a svojevremeno je interes za organizaciju pokazao i Beograd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.