Uzbuđenja u Austriji: Dva iznenađenja u kvalifikacijama, novi fijasko Ferrarija
FOTO: EPA

Formula 1

Uzbuđenja u Austriji: Dva iznenađenja u kvalifikacijama, novi fijasko Ferrarija

H. Zilić

Ovaj vikend nastavlja se šampionat Formule 1.

Najbrži vozači današnjice vozit će VN Ausrtije, a danas su održane kvalifikacije koje su ponudile uzbuđenja, ali i iznenađenja.

Red Bullov Max Verstappen startat će sa pol pozicije, Nizozemas je danas imao vrijeme 1:04:249.

Iznenađenje je priredio vozač McLarena Landor Norris koji će startati sa druge pozicije, a drugi Red Bullov vozač Sergio Perez u utrku će krenuti kao treći. Drugi startni red upotpunit će Lewis Hamilton u Mercedesu.

Iznenadio je i Williams, obzirom da je Geroge Russell imao deveto vrijeme, dok je novi fijasko doživio Ferrari, obzirom da će Sainz startati sa 11., a Lecler sa 12. pozicije u sturašnjoj utrci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi