Frank imenovao kćer Claire za nasljednicu

Williams ostaje u ženskim rukama

Frank imenovao kćer Claire za nasljednicu

M. Maksimović

Tata Frank imenovao je svoju kćer Claire za svoju zamjenicu, kasnije nasljednicu. Još ranije,prošle godine godine Frank je odlučio napustiti Upravni odbor ekipe, polako se pripremajući za povlačenje. 

Ovaj nekadašnji amaterski trkač, prije saobraćajne nesreće u kojoj je otao potpuno nepokretan od vrata na niže, volio je i maraton. U ekipi Williamsa je prisutan još od početka sedamdesetih godina. Prvu pobjedu sa Williamsom je proslavio u Silverstoneu 1979.godine, prvu titulu (Alana Jonesa) godinu kasnije.

 

Njegova kćerka, 36-godišnja Claire je Frankova zamjena, ali će za sada zadržati uloge komercijalne direktorice, te voditeljice marketinga i komunikacija.

 

''U posljednjih desetak godina Claire je radila puno za dobrobit cijele ekipe. Sada mogu biti miran jer je budučnost Williamsa u pravim rukama'' rekao je Sir Frank Williams

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije