Gene Haas priprema ekipu za Formulu 1

Amerikanac sa iskustvom NASCAR-a

Gene Haas priprema ekipu za Formulu 1

Teme:

U situaciji kada pojedine ekipe imaju velikih finansijskih problema, ulazak novih u Formulu 1 postaje sve realnija opcija. FIA je otvorila konkurs za nove ekipe, a jedna od tri koje se spominju (možda i najozbiljnija) jeste ona gazde Stewart Haas Racing Team.

Radi se o ekipi koja je u vlasništvu Tonyja Stewarta i Genea Haasa i čiji automobili nastupaju u NASCAR seriji. Haas zna šta je potrebno za jednu F1 ekipu, " težak" je 740 miliona dolara. Ono što je važno, posjeduje zračni tunel u Concordu (North Carolina) koji je prema izjavama stručnjaka jedan od najboljih u svijetu.

"Mi smo odlučili odgovoriti na poziv FIA-e o novim ekipa za 2015. godinu. Narednih sedmica trebali bi smo imati više informacija o svemu" kratko je objasnio Haas koji bi na raspolaganju imao bolide Dallare sa motorima i mjenjačima Ferrarija. Uloga tehničkog direktora bi pripala Guntheru Steineru koji je taj posao obavljao u Red Bullu i Jaguaru. Haas je novi tim privremeno nazvao Haas Racing Developments.

Za ekipu Stewart-Haas Racing u NASCAR- u vozili su Kevin Harvick, Tony Stewart, Kurt Busch i Danica Patrick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.