Fotografija koja boli

Tužan prizor

Fotografija koja boli

Admin Čaušević

George Russell je imao životnu priliku da dođe do prve pobjede u Formuli 1, ali na kraju nije imao sreće.

Russell je na Velikoj nagradi Sakhira vozio u bolidu Mercedesa umjesto svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona koji je pozitivan na koronavirus.

Mladi Britanac je vodio tokom većeg dijela utrke nakon odličnog starta, međutim nakon greške u boksu izgubio je čelnu poziciju, poslije je morao mijenjati ponovo gume pa je pao na posljdnje mjesto.

Imao je nekoliko furizonih krugova u finišu utrke pa je uspio ponijeti nagradu za vozača dana te osvojiti tri boda.

Nakon utrke Russell je bio emotivno skrhan što su zabilježile i kamere. Ovaj 22-godišnjak je bio vidno razočaran ishodom utrke koju je na kraju dobio Sergio Perez.

"Odvratno. Apsolutno odvratno. Jednostavno nije bilo suđeno, ali sam ponosan na posao koji sam odradio. Bit će još prilika", poručio je Russell koji je tom prilikom čestitao pobjedu Perezu.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
boli tebe mozak novinaru
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi